HK Kommunal

Opsparingssikring

37.000 kunder i HK Kommunals pensionsaftale får opsparingssikring fra 1. januar 2020. Med opsparingssikring er dine efterladte sikret en bedre økonomisk tryghed, hvis du dør før du skal på pension. Her kan du læse mere.

Du får besked i din digitale postkasse

I uge 48 skriver vi til alle, som får opsparingssikring – hold øje med din digitale postkasse på sampension.dk. Hvis du har oplyst din mailadresse til os, vil du modtage en notifikation på mail eller sms, når vi har lagt beskeden i din postkasse.

Du kan give os din mailadresse her

Mange kan allerede nu se om de får opsparingssikring

De fleste, som er omfattet af pensionsaftalen for HK Kommunal, får opsparingssikring fra årsskiftet. Det gælder alle kunder med indbetaling til 3 i 1 Livspension eller 3 i 1 Opsparing i markedsrente. Er du i tvivl om det gælder for dig, så kan du logge ind og se på din oversigt, om du har indbetaling til et af de to pensionsprodukter. Du kan se din nye pensionsordning med opsparingssikring ultimo februar 2020.

OBS: Hvis du har indbetalinger til Kollektiv Pension, Fleksibel Pension eller 3 i 1 Pension, får du mulighed for at skifte til 3 i 1 Livspension med opsparingssikring i løbet af 2020. Vi kontakter dig, når vi kan tilbyde dig at skifte til 3 i 1 Livspension. Hold derfor øje med din digitale postkasse på sampension.dk.

”Når vi i bestyrelsen har vurderet, at opsparingssikring er en god ide, skyldes det ikke mindst, at vi kan se, at pensionsmarkedet generelt udvikler sig i den retning. Ændringen kan gøre en væsentlig forskel for de efterladte, så de kan opretholde levestandarden i den svære tid, efter de er blevet alene, fordi de får den livsvarige alderspension udbetalt. Derfor ser vi det som en modernisering af en i forvejen rigtig god pensionsordning.

Samtidig er processen et godt eksempel på, at medlemsdemokratiet virker i HK. Vi har fået en del henvendelser fra medlemmer, og ønsket blev rejst på forrige kongres. Så jeg håber, at I vil tage godt imod ændringen i pensionsordningen. Den koster en anelse på den livsvarige alderspension, men vil gøre en stor forskel for de, der mister deres pårørende inden vedkommendes pensionsalder.”

Bodil Otto, formand for HK Kommunal

Bodil Otto

Fakta om opsparingssikring til HK Kommunal

HK Kommunals medlemmer med pensionsordningerne 3 i 1 Livspension og 3 i 1 Opsparing i markedsrente i Sampension får forbedret deres pensionsordning med opsparingssikring fra 1. januar 2020.

Opsparingssikring er en forsikring, som betyder at de penge, det enkelte medlem sparer op til den livsvarige pension, udbetales til de efterladte, hvis medlemmet dør før pensioneringen. Som det er nu, tilfalder medlemmets pensionsopsparing fællesskabet.

Når fællesskabet ikke længere beholder opsparingerne fra de medlemmer som dør før pensioneringen, så bliver medlemmernes pensionsudbetaling lidt mindre. Det betyder, at den forventede udbetaling fra den livsvarige alderspension som pensionist typisk bliver 1-5 pct. mindre, end prognoserne viser i dag.

Har du 3 i 1 Livspension og 3 i 1 Opsparing i markedsrente, så kan du ultimo februar 2020 logge ind på sampension.dk og se den nye opsparingssikring.

Opsparingssikring er obligatorisk i Basispension

Din pensionsopsparing består af to dele: Basispension og Valgpension.

Basispension giver en grundlæggende økonomisk sikkerhed ved pensionering, alvorlig sygdom og ved dødsfald. Den del af din ordning – også den nye opsparingssikring – kan ikke vælges fra.

Valgpension giver dig en række muligheder for at vælge præcis de dækninger og pensioner, der passer til dine ønsker og behov. Du bestemmer selv, hvilke dækninger det skal være, og du kan altid ændre dine valg senere.

Har du livsvarig alderspension i Valgpension kan du altså fravælge opsparingssikringen til dine efterladte på den del. Det gælder også, hvis du indbetaler ekstra til pension.

I dag bliver 33,3 pct. af indbetalingen brugt til Valgpension – fra 1. januar 2020 nedsættes det til 30 pct., da der bliver brugt mere til Basispension.

Overvej at give din pension et servicetjek

Sampensions pensionsrådgivere er klar til at skabe overblik.

Har du på et tidspunkt købt en forsikring, som sikrer dine nærmeste pårørende, hvis du dør tidligt? Så kan den være muligvis være overflødig, når du får opsparingssikring. Tal med din pensionsrådgiver og overvej, om du skal ændre din forsikring. Hvis du ønsker at din livsvarige alderspension skal blive på samme niveau, som den er i dag, kan vi hjælpe dig med at beregne, hvor meget du skal indbetale ekstra.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Kontakt en pensionsrådgiver

Ring på telefon: 77 55 62 50  
Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.30-21.00 
Fredag: 8.30-16.00