Nyheder


Voldsom inflation i kølvandet af covid

1. juni 2021

Den høje inflation overrasker økonomer, men er et tegn på, at vi nærmer os en normalisering, fortæller Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension

De amerikanske forbrugerpriser nåede en årsvækst på 4,2 pct. i april, og inflationen er nu den højeste i godt 25 år. Den store stigning har overrasket de fleste - også økonomer, der følger udviklingen tæt. I Danmark og landene omkring os ligger inflationen på omkring 1,5 pct., og også her er den højere, end det har været tilfældet i lang tid.

”Det et udtryk for, at vi nærmer os en normalisering, og det kan vi umiddelbart glæde os over. At priserne for et år siden var meget lavere, skyldtes dels frygten for covid, at råvarepriserne var lave, og at priserne på en lang række tjenesteydelser, for eksempel inden for turisme, var presset helt i bund,” forklarer Sampensions investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen.

Det er godt, at økonomien kommer i gang igen. Man kan være bekymret for, om det sætter gang i en udvikling, som driver lønninger og priser til højere og uholdbare niveauer, tilføjer han.

Høre mere i 1 minuts penge her: