Nyheder


Stor ny lejekontrakt på plads i Teknikerbyen

4. september 2020

Med en lejekontrakt på mere end 11.500 m2 bliver Hottinger Brüel & Kjær den største lejer i Teknikerbyen, der siden Sampensions investering i 2018 har gennemgået en stor forvandling.

Danmarks første erhvervspark, den ikoniske Teknikerbyen i Virum, har gennem de seneste par år gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling med modernisering af kontorarealerne, som er bragt op til 2020‐standard.

Efter flere år med tomgang og et nedslidt udtryk blev tre af ejendommene i Teknikerbyen i 2018 erhvervet af Sampension og Kristensen Properties. Ejendommene har et samlet areal på 22.100 m², hvoraf de ca. 20.000 m² enten var ledige eller opsagte på overtagelsestidspunktet.

Der er netop indgået aftale med ny domicillejer til to af bygningerne på adressen i Teknikerbyen. Den nye lejer er Hottinger Brüel & Kjær (HBK), der har ligget i Nærum siden 1948 og som er kendt for at levere high‐tech løsninger af høj kvalitet inden for test og måling.

I forvejen huser Teknikerbyen i dag virksomheder som pensions‐ og forsikringsvirksomheden Marsh & Mercer, medicoselskabet Phillips‐Medisize, energikoncernen Ineos samt pensionsselskabet Letpension.

”Med den nye placering i Teknikerbyen har vi fundet et sted, der opfylder vores forventninger til et nyt domicil i grønne omgivelser ‐ uden at gå på kompromis med tilgængelighed og kvalitet. Arkitekturen i vores nye domicil vil skabe en moderne og fleksibel ramme, der afspejler vores brand og værdier samt inviterer til samarbejde, innovation og videndeling på tværs af organisationen og derved understøtte den måde, vi arbejder på. Vi har haft et godt og professionelt forløb med Kristensen Properties, og vi ser nu frem til, at den store renovering gennemføres, så vi kan flytte ind og markere en ny fase i vores transformation”, siger Torben Bjørn, der er direktør i HBK Danmark.

Sampension, som er Danmarks tredjestørste pensionsselskab, ejer 95 pct. af investeringen i Teknikerbyen, og her glæder man sig til at byde Hottinger Brüel & Kjær velkommen.

”Vi så fra starten et stort udviklingspotentiale i Teknikerbyen, som har været en case med en klar strategi, men også med mange ubekendte. Nu har vi med succes fået etableret en mindre virksomhedsby med gode solide lejere og et innovativt kontorhotel, som skaber en god diversificering i Teknikerbyen”, fortæller Martin Rauhe Pedersen, der er porteføljemanager hos Sampension.

Da Sampension og Kristensen Properties overtog ejendommene i Teknikerbyen var forretningsplanen klar – det var at skabe et multibruger kontorområde, med fokus på fleksibilitet og høj service.

”Det har fra starten været en enormt spændende opgave at stå med 20.000 ledige kvadratmeter i en ikonisk ejendom, som i mange har stået uden fordoms liv, og så ellers implementere forretningsplanen”, siger teknisk direktør Michael Schmidt fra Kristensen Properties.