Nyheder


Rekordmange investorer lægger fælles pres på virksomhederne for klimadata

En bred kreds af internationale investorer – herunder Sampension – går nu sammen for at få virksomheder til lægge klimarelaterede data åbent frem.

2. juni 2023

Rekordmange investorer fra hele verden slutter sig nu sammen for at få virksomhederne til at offentliggøre klimadata. Det sker med den årlige Non-Disclosure Campaign, som organisationen CDP (tidl. Carbon Disclosure Project) står bag.

I årets kampagne deltager 288 internationale investorer og herunder Sampension. Det er det højeste antal investorer nogensinde og en firedobling ift. 2017, hvor kampagnen for første gang så dagens lys. Sidste år deltog 260 investorer.

Kampagnen indebærer, at investorerne i samlet flok går i dialog med virksomhederne med henblik på at få dem til at lægge klimarelaterede data om f.eks. CO2-udledning åbent frem. I år er antallet af virksomheder i kampagnen også rekordhøjt (1.607, der repræsenterer en samlet værdi på over 21 trillioner USD).

”Der er behov for mere og hurtigere handling, hvis vi skal klimaforandringerne til livs. Og her skal vi som investor naturligvis løfte vores del af ansvaret bl.a. ved at bidrage til, at virksomhederne tager skridt i en grønnere retning. Men det kræver i første omgang, at vi har ordentlige data at forholde os til, og her har investorsamarbejder som bl.a. dette initiativ vist sig effektivt ift. at få bedre adgang til virksomhedernes klimadata,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen, Head of ESG i Sampension.

Han peger i den forbindelse på, at sidste års Non-Disclosure Campaign bl.a. medførte, at af de i alt 1052 virksomheder, som investorerne var i dialog med i 2022, rapporterede 295 virksomheder deres klimaaftryk til CDP i kølvandet på dialogen. Det er både det højeste antal og den højeste andel (28 pct.) nogensinde.

”Det er vigtigt, at vi som investorer er tydelige om vores forventninger til virksomhederne og bliver ved med at lægge pres på de virksomheder, der enten ikke er transparente eller ikke har en tilfredsstillende klimastrategi. Og her kan det gøre en betydelig forskel, når investorerne slutter sig sammen og gør deres indflydelse gældende i fællesskab, hvilket dermed også er en vigtig vej frem, når det gælder om at sikre den nødvendige acceleration af den grønne omstilling,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen.