Nyheder


OPP-akutsygehus i Slagelse indviet

17. april 2018

Knap 20.000 nye kvadratmeter med medicinske enestuer og fødegang i Slagelse er nu indviet og klar i det store OPP-projekt, som Sampension er en del af.

Kronprinsesse Mary klippede tirsdag formiddag snoren til det nye akutsygehus i Slagelse, som fra slutningen af måneden er klar til at tage mod patienter.

Bag byggeriet står et OPP-konsortium bestående af Sampension, MT Højgaard, DEAS, Industriens Pension, PensionDanmark og PKA.

Sygehuset i Slagelse er det seneste i rækken af OPP-projekter, som Sampension er med til at aflevere til aftalt tid og pris. Samme OPP-team, med undtagelse af Industriens

Pension, stod bag Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungepsykiatrisk Ambulatorium Vejle, som blev afleveret i foråret sidste år og efterfølgende blev tildelt Vejles Arkitekturpris.

”OPP-projekter er gode, langsigtede investeringsprojekter, som giver et stabilt afkast med høj sikkerhed til Sampensions kunder, og som samtidig er med til at øge finansiering af velfærden,” siger kommunikationsdirektør Søren P. Espersen fra Sampension.

Byggeriet modtog som det første sygehus i Danmark i sidste måned en særlig certificering, DGNP guld, for at være bæredygtigt byggeri.

OPP-modellen har sikret finansiering af byggeriet, og efter 20 år kan regionen vælge at købe ejendommen.

”Projektet er et præmieeksempel på de fordele, der ligger i OPP-partnerskaber. Det tætte samarbejde i forbindelse med opførelse af hospitalet har blandt andet gjort det muligt at tilføje en ekstra etage på byggeriet inden for det eksisterende budget. Og så er det hele selvfølgelig leveret til tiden,” siger Søren P. Espersen.

Akutsygehus i Slagelse