Nyheder


Lurer en boligboble i horisonten?

20. april 2021

Med den fart huspriserne stiger med verden over, er det nærliggende at advare om risikoen for en ny boligboble. Men mange faktorer er helt anderledes end i 2007.

Trods covid-19 har det globale boligmarked haft det godt i 2020, og det fortsætter i en høj fart. I USA steg priserne med over 10 pct. sidste år, og de seneste tal er endnu højere. Også i Europa er huspriserne steget, bl.a. med 10 pct. i Danmark.

Rekorden i bolighandler – 13.370 handler i Danmark alene i marts – og voldsom vækst i boligpriserne vil normalt pege i retning af en boligboble. Men der er tendenser, der peger væk fra en boble, siger Sampensions investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen.

”Selvom mange mennesker verden over har mistet deres job, opfatter langt de fleste covid-19 krisen som en midlertidig situation. Samtidig er renterne fortsat meget lave, og den offentlige økonomi kører med store underskud for at stimulere økonomierne. Det gør, at der samlet set er en stor indkomst, som skal forbruges eller opspares,” siger Henrik Olejasz Larsen og fortsætter:

”Paradoksalt nok har boligmarkederne på trods af den økonomiske tilbagegang under covid-19 alligevel haft fremgang bl.a. på grund af støtte fra de store finanspolitiske hjælpepakker, som er blevet anvendt i mange lande.” 

Se også 1 minuts penge med Henrik Olejasz Larsen.