Nyheder


Bellakvarter lægger sig i spidsen for bæredygtig byudvikling med Guld-midtvejscertificering

11. marts 2020

Som det første byområde i Danmark har det nye københavnerkvarter, Bellakvarter, modtaget midtvejscertificeringen DGNB Guld, som er en international standard for bæredygtigt byggeri og byudvikling. Bellakvarter modtog midtvejscertificeringen efter, at 25 pct. af kvarteret er bygget og lægger sig dermed i spidsen for bæredygtig byudvikling i Danmark.

Med indsatser som klimatilpassede løsninger, bæredygtig infrastruktur, vedvarende energiforsyning samt miljørigtig håndtering og genanvendelse af affald har Bellakvarter opnået Guld i en DGNB-midtvejscertificering. Et officielt stempel på kvarterets arbejde med bæredygtighed til glæde for både beboere, virksomheder og besøgende i byområdet.

DGNB-certificeringen bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, hvor der bedømmes ud fra de fem kriterier: miljømæssig, teknisk, proces, økonomisk og social bæredygtighed. Tilsammen er kriterierne med til at sikre en bæredygtig bydel og forme rammerne for det gode byliv, og her er Bellakvarter med DGNB-midtvejscertificeringen frontløber.

”Ansvarlighed står højt på Sampension-fællesskabets dagsorden, og det glæder os naturligvis, at Bellakvarter som det første byområde i Danmark har modtaget DGBN Guld-certificeringen for indsatsen for bl.a. klimatilpassede løsninger,” siger Torbjørn Lange, der er chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension.

I december 2019 investerede Sampension i 67 pct. af Bellakvarter, mens MP Pension erhvervede en ejerandel på 33 pct. af projektet.

Masterplanen for Bellakvarter er skabt af Solstra Development i et tæt samarbejde mellem COBE og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Det er planen, at hele Bellakvarter skal endeligt DGNB-certificeres, når det står færdigt. Her forventer man også at kunne opnå en DGNB Guld-certificering.

Læs hele pressemeddelelsen her