Nyheder


Bare billig pension

2. februar 2018

En sammenligning af de største pensionsselskaber i Danmark viser, at Sampension er blandt de billigste med de løbende omkostninger også når det gælder gebyrer.

Mybanker har set på pensionsselskabernes omkostninger, og gebyrer ved at ændre investeringsprofil og for at flytte pensioner – i alle tre sammenligninger ligger Sampension blandt de allerbilligste.

I sammenligningen af omkostninger er der kigget på de ti største pensionsselskaber. Udgangspunktet er en kunde på 50 år med en årlig indbetaling på 50.000 kr. og middel risikoprofil. Kunden har en opsparing på henholdsvis 0,5 mio. kr. og 2 mio. kr. Sammenligningen viser, at netop denne kundetype i Sampension vil have en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på 0,5. Dermed indtager Sampension en andenplads, når det gælder laveste omkostninger. Førstepladsen går til Pensiondanmark med en ÅOP på henholdsvis 0,47 og 0,43 pct.

"Vi er rigtig, rigtig godt tilfredse med vores placering. Omkostninger er noget af det vigtigste, når vi snakker investering. Vi har i mange år arbejdet for at skabe åbenhed om omkostninger. Man skal huske, at omkostninger er noget, man betaler hvert år, og derfor løber det op i længden," siger Flemming Windfeld, matematisk direktør i Sampension.

Analysen viser i øvrigt, at der er stor forskel på omkostningerne i selskaberne, idet omkostningerne i det dyreste selskab løber op i en ÅOP på 1,5 pct.

Billige eller ingen gebyrer

Mybanker har også set nærmere på pensionsselskabernes gebyrer. Deres analyse viser, at mange pensionsselskaber tager et gebyr, når kunden ønsker at flytte sine pensionsordninger uden for jobskifteaftalen. På listen over de pensionsselskaber, der tager gebyr for at flytte pensioner, ligger Sampension nederst med et gebyr på kun 1.400 kr. Dyreste gebyr ligger på 1.900 kr.

Enkelte pensionsselskaber tager også gebyrer, når kunden ændrer sin investeringsprofil. Det kan nogle steder løbe op i 875 kr. I Sampension er der dog ingen gebyrer forbundet med at ændre sin investeringsprofil.

Kilde: Finanswatch