Arrow Left
Tillidsrepræsentanter

Pensionsmødet gav overblik

Flemming Juul Jensens første tanke var at takke nej. Alligevel sagde han ja til at holde et møde med en pensionsrådgiver fra Sampension. Det var en god idé, for det gav ham det mest detaljerede overblik over hans økonomi den dag, han skal på efterløn.

To møder i banken og et i a-kassen burde være rigeligt. Alligevel var det først, da en pensionsrådgiver fra Sampension ringede og tilbød et pensionsmøde, at Flemming Juul Jensen kom helt i mål. Efter det møde havde han et detaljeret billede af sin økonomi fra den dag, han går på efterløn.

”Jeg strittede lidt imod, da Sampension ringede og tilbød et skærmmøde. Jeg havde jo allerede drøftet min pension og efterløn med a-kassen og to gange med banken. Men det var et rigtig godt møde, fordi pensionsrådgiveren virkelig kunne forklare, hvordan min efterløn og pension hang sammen. Det afgørende var, at jeg fik vished for, at jeg som efterlønner vil få råd til at leve videre på samme måde som i dag. Det vil de fleste mennesker vel gerne,” siger Flemming Juul Jensen.

Under mødet sad Flemming Juul Jensen og pensionsrådgiveren i hver sin ende af landet, men kunne begge følge med på hver sin skærm.

”Rådgiveren, som hed Christina, kunne meget præcist vise mig på skærmen, hvad jeg ville få udbetalt fra pensionen år for år. På den måde kunne jeg bedre overskue detaljerne. Min hustru kunne ikke være med til skærmmødet, men bagefter kunne jeg forklare hende det hele, så hun er også tilfreds,” siger Flemming Juul Jensen.

Arbejdet siden han var ni år

Til maj i år fylder Flemming Juul Jensen 64 år. Samme måned bliver det farvel til jobbet som håndværker på et renseanlæg i Hanstholm og goddag til en tilværelse som efterlønner. Flemming Juul Jensen har tjent sine egne penge siden han var ni år gammel – for da var det slut med lommepenge fra forældrene.

”Mit allerførste job var som landbrugsmedhjælper ude på Lars Tyndskids mark. Jeg skulle enten grave kartofler op eller ordne stalden. Som 17-årig gik jeg i lære som mekaniker, men jeg fandt mit kald hos det kommunale renseanlæg, hvor jeg har været i 26 år. Jeg har egentlig altid ment, at man skal videre efter 7-8 år i samme job. Men det har jeg så set bort fra denne gang,” siger Flemming Juul Jensen med et smil.

Til sommer har han været gift med sin hustru i 40 år og sammen har de tre børn, ligesom de har haft adskillige plejebørn boende gennem årene. Flemming Juul Jensen har også loyalt holdt fast i Sampension siden jobskiftet i 1994.

Sæt det ind på pensionen

Som tillidsmand i en årrække har Flemming Juul Jensen gerne talt om pension med sine kolleger.

”Jeg har altid anbefalet, at de satte ekstra ind på pensionsordningen – om det så bare var fem kroner, de havde til overs. Alle de gange, vi har haft mulighed for at deltage i et medlemsmøde med Sampension, har jeg også opfordret kollegerne til at deltage. Meget kraftigt, endda,” siger han.

Flemming Juul Jensen

Flemming Juul Jensen