Image No Description
Arrow Left
Magasin

Specialister i vurdering af bæredygtighed og ansvarlighed

Specialister i vurdering af bæredygtighed og ansvarlighed

Det internationale screeningbureau Vigeo Eiris hjælper Sampension med at vurdere virksomheders indsats, når det handler om ansvarlighed og bæredygtighed.

Når Sampension skal vurdere virksomheders indsatser inden for ansvarlighed og bæredygtighed, og deres evne til at skabe værdi på lang sigt, henter pensionsselskabet hjælp hos det internationale og uafhængige screeningbureau Vigeo Eiris, som var blandt de første til at tilbyde ESG-analyser og hvis historie går tilbage til 1983. Vigeo Eiris kerneydelse er at vurdere risici, når det handler om bæredygtighed.

”Vi hjælper investorer og kapitalforvaltere med at hæve niveauet, når det handler om deres egen sociale ansvarlighed, og ruster dem til at leve op til deres betroede ansvar ved at tage beslutninger på et oplyst grundlag, som indarbejder etiske, sociale og miljømæssige faktorer samt governance i deres visioner, risikomodeller og beregninger,” fortæller Kristina Svanteson, som er chef for Vigeo Eiris i Skandinavien.

Målinger på tværs af kloden

Vigeo Eiris, som for nylig er blevet ISO 9001-certificeret, tilbyder investorer som Sampension research og benchmark-analyser om blandt andet klimaforandringer, menneskerettigheder, governance, kontroversielle aktiviteter og bæredygtighedsmål.

”De redskaber, vi tilbyder, benyttes af investorer på tværs af kloden, for eksempel til vurdering af bæredygtighed, til screening, og sektor- og porteføljeanalyser. Kunder kan vælge fra en bred pallette, og vi har både skræddersyede løsninger og hyldevarer,” fortæller hun.

Hvis man ser specifikt på den finansielle branche, står klimaforandringer og FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling højt på dagsordenen, men også emner som den finansielle sektors rolle, når det handler om menneskerettigheder, står højt på listen, forklarer Kristina Svanteson.