Image No Description
Arrow Left
Magasin

Den unge generation kan og vil selv

Vi kan sove trygt om natten vel vidende, at den unge generation er fornuftig og opfører sig økonomisk ansvarligt. Det er i hvert fald tendenserne i en undersøgelse blandt et udsnit af danske unge.

Vidste du for eksempel, at unge i gennemsnit er 22,7 år, når de første gang indbetaler til en pensionsopsparing? Eller at kun ni procent af de unge får hjælp af forældrene til finansieringen af deres ejerbolig? Og hvad med nyheden om at mere end hver tredje af de unge mener, at en pensionsopsparing via jobbet er grundstenen til at sikre sig økonomisk i alderdommen – og at det tal er langt højere for Sampensions kunder?

Undersøgelsen peger altså i retning af en selvstændig, økonomisk ansvarlig men også kritisk generation, der kan og vil selv. De anser ikke ejerboligen som den væsentligste brik i at sikre sig økonomisk på sine ældre dage – det er stadig den pensionsopsparing, som de selv har indbetalt til gennem et langt arbejdsliv, der skal sikre det økonomiske fundament som pensionist. Og hvis de bekymrer sig om fremtiden – så går det på, om de har penge nok.

Fakta om undersøgelsen:

  • I januar 2017 spurgte vi i samarbejde med analysefirmaet Epinion i alt 1.872 unge mellem 20 og 35 om deres forhold til pension og boligøkonomi
  • 868 af de unge var fra Sampensions kundekartotek, resten fra Epinions Danmarkspanel
  • De unge fra Sampensions kundekartotek fordeler sig med 6 procent fra AP, 6 procent fra PJD og 88 procent fra Sampension