Image No Description
Arrow Left
Magasin

Sampension udnytter solen

Sampension udnytter solen

I 2014 etablerede Sampension solcelleanlæg på taget af sit domicil. Anlægget har i alt produceret mere end 727.000 kWh strøm og dækker dermed 10 pct. af Sampensions årlige strømforbrug.

”Solcellerne har været en glimrende investering for klimaet og for Sampensions kunder. Vi vil gerne være en grøn virksomhed og her er solcelleanlægget et vigtigt element, fordi det medvirker til at skåne miljøet, samtidig med at vi sparer penge på vores energiforbrug,” siger Freddie Brodthagen, der er ejendomsinspektør i Sampension og bl.a. ansvarlig for solcelleanlæggets vedligehold og produktion.

Solcellerne dækker omkring 10 pct. af Sampensions årlige strømforbrug og sikrer en kontant besparelse på omkring 250.000 kr. årligt. I sommeren 2018 var produktionen så stor, at Sampension kunne sælge en del af strømmen videre.

I begyndelsen af 2019 har solcellerne ikke produceret helt så meget strøm, som forventet. Undtagelsen er april måned, der i år var særligt solrig og leverede over 20.000 kWh. Det var 38 pct. mere end forventet.

Sampensions solcelleanlæg består af 761 paneler, som er placeret på taget af Sampensions domicil og en nabobygning.

Læs mere om energiforbrug på Sampensions domicil i ESG-rapport 2018. Klik her