Image No Description
Arrow Left
Magasin

Kræften fik Sanne til at prioritere anderledes

I 2018 fik 857 kunder i Sampension udbetalt erstatning for kritisk sygdom. En af dem er Sanne Munkholm Kjær fra Ishøj, der i juli 2018 fik konstateret modermærkekræft. I dag er hun rask og hendes erstatning gør, at hun kan have mere fokus på at leve livet.

Det begyndte med et modermærke, der bare blev ved med at klø. Sanne Munkholm Kjærs egen læge fattede mistanke om kræft, hudlægen bekræftede den mistanke, og den 20. juli 2018 blev hun opereret for modermærkekræft på Rigshospitalet.

Til at begynde med troede Sanne ikke på, at hun havde fået kræft. Heller ikke selvom hendes mormor og moster døde af sygdommen, og en anden moster, en bror og en niece også har haft kræft.

”Jeg tænkte: ’Hvorfor skulle det ske for mig?’ Men da jeg ringede til hudlægen for at bestille en tid, og de så spurgte om jeg kunne komme en time senere, så blev jeg nervøs. Så syntes jeg ikke, at det var sjovt længere,” fortæller hun.

Sanne, der er 56 år, blev opereret i lænden, og det lykkedes kirurgerne at fjerne alle kræftceller. Hun var sygemeldt i syv dage.

”Ugerne efter operationen var hårde, fordi jeg blandt andet havde svært ved at sidde ned på grund af såret. Men mine kolleger på kontoret hos Banedanmark gjorde meget for at støtte og hjælpe mig. De sørgede for eksempel for, at jeg hver dag havde den samme kontorstol, som var indstillet helt rigtigt,” fortæller Sanne.

De fleste ondartede kræftsygdomme er ligesom flere andre alvorlige sygdomme omfattet af forsikring ved visse kritiske sygdomme. Flere end to mio. danskere er omfattet af forsikringen. Det er Sanne også, men det var hun ikke selv klar over. Det var personalet på Rigshospitalet, der viste hende en brochure om forsikringen og anbefalede, at hun kontaktede pensionsselskabet.

”Jeg slog det lidt hen, men en af mine kolleger, som har været ude for et lignende forløb, insisterede på, at jeg kontaktede Sampension. Det gjorde jeg så, og skadebehandleren fortalte med det samme, at min sygdom var omfattet af forsikringen og hvor meget, jeg var berettiget til at få i erstatning. Dagen efter udfyldte jeg anmeldelsen på hjemmesiden, og kun en uge efter var erstatningen overført til min konto. Det var en meget god service.”

Sanne fik udbetalt erstatninger for visse kritiske sygdomme, bl.a. fra Sampension. I dag er hun rask, men sygdommen har sat et stort præg på hendes hverdag.

”Erstatningerne gav mig en form for ro og frihed. Jeg har indfriet lidt gæld og så tager jeg oftere en taxa, ligesom jeg er blevet bedre til at være god ved mig selv. Eksempelvis ved at købe god mad og betale for hjælp herhjemme. Og så tager jeg lidt oftere til Bornholm, hvor jeg har familie, blandt andet en søn, svigerdatter og børnebørn,” siger Sanne Munkholm Kjær.