Arrow Left
Ny i Sampension

Til ansatte på særlige vilkår

Din nye pensionsordning indeholder en opsparing til pension – vi kalder den 3 i 1 Opsparing med markedsrente. Få gode råd til, hvordan du får mest ud af den.

Er du ny kunde i Sampension? Så vil du få et brev fra os, når vi modtager første indbetaling fra din nye arbejdsgiver. Samtidig vil du kunne logge dig på sampension.dk for første gang og få et overblik over indholdet af din nye ordning.

Når du er logget på, skal du som det første taste din mail-adresse, så vi kan sende dig en besked, når der er nyt i din digitale postkasse. Du kan ellers gå glip af vigtige informationer.

Hvornår skal jeg have 3 i 1 Opsparing?

Du skal være omfattet af vores ordning 3 i 1 Opsparing med markedsrente, hvis:

  • Du er ansat i fleksjob
  • Du er ansat i job med offentligt tilskud pga. dit helbred
  • Du er tilkendt offentlig førtidspension
  • Der er rejst en sag om tilkendelse af offentlig førtidspension/seniorpension
  • Du er tilkendt dækning ved tab af erhvervsevne fra en pensionsordning i Sampension

Gælder en af ovenstående for dig, og er din pensionsordning ikke oprettet som 3 i 1 Opsparing med markedsrente, er det vigtigt, at du kontakter os hurtigst muligt.

Du skal som ny kunde tage stilling til tre vigtige spørgsmål:

1. Vil du beholde forsikringer fra en tidligere pensionsordning?

Når du er ansat i et job på særlige vilkår, har du måske mulighed for - gennem et fleksjobprotokollat - at beholde din tidligere pensionsordning. Det kan være en fordel for dig, hvis du på din tidligere pensionsordning er dækket ved tab af erhvervsevne og død, da vi typisk ikke kan tilbyde dig tilsvarende forsikringsdækninger på din nye ordning. Din arbejdsgiver skal oplyse dig om fleksjobprotokollatet.

Hvad er fleksjobprotokollatet?

En række overenskomstparter har indgået aftaler, som giver ansatte i fleksjob mulighed for at få indbetalt pensionsbidrag til deres tidligere pensionsordning.

De fleste medarbejdere er omfattet af en overenskomst, hvor der er tilknyttet et fleksjobprotokollat. Hvis du ansættes i fleksjob og ifølge overenskomsten skal have en pensionsordning hos os, kan fleksjobprotokollatet anvendes til at bevare pensionsordningen i det tidligere pensionsselskab, og derved bevare eventuelle risikodækninger. Hvis du ifølge overenskomsten skal have indbetalt pensionsbidrag til et andet pensionsselskab end os, og ønsker du at fortsætte sin tidligere pensionsordning her, skal du bede din arbejdsgiver kontakte os.

2. Er de rette personer sikret, hvis du dør?

Din pensionsordning indeholder en ratepension. Værdien af den bliver udbetalt til dine efterladte, når du dør. Det er vigtigt, at du tager stilling, hvem der skal have pengene fra ordningen. Du kan selv vælge, hvem der skal have udbetalt pengene.

Læs mere om begunstigelse og nærmeste pårørende

3. Vil du samle dine pensioner og spare omkostninger?

Hvis du samler dine pensioner, får du et bedre overblik og sparer samtidig omkostninger til administration. Har du andre pensionsopsparinger, kan du samle dem hos os. Så betaler du kun omkostninger ét sted - det giver i sidste ende mere i opsparing til dig. Er pensionerne samlet, får du også et bedre overblik.

Du skal dog være opmærksom på, at din pensionsordning hos os ikke indeholder dækninger ved invaliditet og kritisk sygdom. Ønsker du at overføre værdien fra din tidligere pensionsordning, skal du kontakte os.