IT-indkøber Lennart Lundgård Henriksen fra Vordingborg har investeret sin pensionsopsparing med høj risiko.

- Det har været nogle rigtig gode år, siden jeg fik min pension flyttet til Sampension i 2013. Den er faktisk blevet fordoblet, siger Lennart Lundgård Henriksen.

Han vidste, at det gik godt på aktiemarkederne sidste år, og kunne ikke vente på årsopgørelsen, men kontaktede kundeservice hos Sampension tidligt på året for at få oplyst sit afkast.

Lennart blev ikke skuffet, afkastet på hans ordning lå sidste år på imponerende 12,26 %.

Formue fordoblet
Han indbetaler 19,16 % af sin løn på sin pensionsordning og tjekker altid årsopgørelsen fra Sampension. Aktuelt er han rigtigt godt tilfreds. Men høj risiko indebærer også mulighed for, at det kan gå den anden vej. Derfor vil han gerne have mere løbende information.

En gang om måneden
- Det ville være rart at få oplyst afkast oftere, for eksempel en gang om måneden. Det kunne jo godt være man fik lyst til at ændre sin risikoprofil midt i året, og så kan man ikke vente på årsopgørelsen, siger Lennart.

Til det forklarer Anne-Louise Lindkvist, der er chef for Kunderådgivning og salg hos Sampension, at kunderne til enhver tid kan gå ind se deres afkast.

- Lennart har været heldig. Så høje afkast får vi næppe i år, men hvis du logger dig ind på Sampension.dk, kan du altid tjekke din aktuelle status, herunder også dit afkast,” forklarer Anne-Louise Lindkvist.

Lennart kunne også godt tænke sig, at Sampension minder kommende pensionister om, at de selv skal søge om folkepension. Lennart er nemlig langt fra sikker på, at han om mange år kan huske, at han selv skal søge om det.

- Det gør vi faktisk også. Der er lang tid til Lennart skal på pension, men vi skal nok tage fat i ham til en snak om folkepension, når vi kommer dertil, siger Anne-Louise Lindkvist.